Per poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies pròpies i de tercers.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.

Viticultura – Codorniu

Eleccions Consell Regulador del Cava

En una setmana, el dia 26 de juliol, viurem un moment important dins el nostre sector, es celebraran les eleccions per a la renovació dels òrgans de govern del Consell Regulador de la DOP Cava, i tots els viticultors podreu exercir el vostre dret a vot. Aquest acte, culminarà amb la constitució del nou Ple del Consell Regulador del Cava el dimarts 28 d’agost.
El Consell Regulador està format per un president, un vicepresident, sis vocals en representació del sector productor (el vostre) , sis vocals en representació del sector elaborador, un representant designat per cadascuna de les comunitats autònomes de la regió del Cava, un representant designat pel Ministeri i per un secretari general.
Durant els darrers mesos es va acordar que no seria necessària la celebració d’eleccions entre els elaboradors de Cava, ja que els candidats presentats per les dues patronals seran els que representin als elaboradors de cava en la pròxima legislatura de 4 anys.
Un canvi important a destacar és que si que hi haurà eleccions als tres censos del sector productor. En el cens A, de viticultors socis de cooperatives, hi ha dues candidatures: una de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i una de les Cooperatives de la Comunitat Valenciana. En el Cens B, el dels viticultors individuals no socis de cooperatives, on podeu exercir el vostre dret a vot, hi ha la candidatura unificada “Viticultors del Cava” (Unió de Pagesos, Jarc i Associació de Viticultors del Penedès), amb els candidats Antonio Borràs Bes, Jaume Domènech Ferré i Joan Pascual Ferran,  una altra  candidatura de les Cooperatives de la Comunitat Valenciana i una altre d’ Extremadura. En el cens C, el dels cellers elaboradors de vi base, s’han presentat conjuntament per Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la patronal Associació Vinícola Catalana i una altra també de les Cooperatives de la Comunitat Valenciana.
És molt important que el dia 26 de Juliol ningú es quedi sense votar
Les meses electorals més properes on podreu exercir el vostre vot dins el cens B, són les 2 meses al Centre Àgora a Vilafranca del Penedès, una mesa al Casal d’entitats a Sant Sadurní, a la Sala Polivalent de Sant Martí Sarroca, a l’Arboç al Centre Polivalent, i a Valls i a Montblanc a les Oficines comarcals.