Per poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies pròpies i de tercers.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.

Viticultura – Codorniu

Nou Registre Vitícola de Catalunya (RVC) : “e-RVC”

El Departament d’Acció Climàtica (DACC) ha informat que el proper 15 de Gener començarà a estar operatiu el nou Registre Vitivinícola de Catalunya per la sol·licitud de concessió de nova plantació ( sol·licitud que no aplica al Cava degut a les limitacions de plantació)

La plataforma s’ha actualitzat, millora el seus serveis de una forma més electrònica i passarà a nomenar-se e-RVC

En nou e-RVC permetrà la tramitació electrònica de diferents sol·licituds (arrencades, plantacions…), com també les entrades de la verema (kg, cellers, declaracions). Aquesta manera de gestió telemàtica suposarà un estalvi de temps i desplaçaments a les diferents oficines del departament als usuaris.

A partir del 15 de Gener la sol·licitud de concessió de nova plantació únicament es podrà realitzar per l’e-RVC. La podran realitzar directament els viticultors o bé les Entitats Habilitades autoritzades pel DACC mitjançant la signatura d’un conveni.

La tramitació electrònica implica que no s’acceptaran les peticions genèriques ni cap altra via d’entrada que no sigui el nou e-RVC i cal destacar que l’accés implica un certificat digital (DNI electrònic, idCAT i certificat FNMT).

A partir de l’1 d’agost podria iniciar-se per la resta de sol·licituds (arrencada, plantació, modificació de localització, modificació de dades administratives, comunicacions de plantació…, etc)  però no serà fins la Verema 2023 que s’utilitzarà per les entrades de raïm.

El Departament d’Acció Climàtica (DACC) te previstes diferents sessions formatives al Gener per els viticultors (primera sessió 12 de gener del 2022 / quan tinguem més informació us ho farem arribar)

Per qualsevol consulta us podeu posar-vos en contacte amb el Departament a: vinya.accioclimatica@gencat.cat o bé a la vostra Oficina Comarcal.

 

Us adjuntem l’enllaç amb tota la informació referent del nou e-RVC : http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/vinya/e-rvc/