Per poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies pròpies i de tercers.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.

Viticultura – Codorniu

Raventós Codorníu s’erigeix com el major elaborador de cava ecològic del món

Raventós Codorníu ja elabora el 35% de tot el cava orgànic comercialitzat a nivell mundial, liderant aquest mercat

El grup s’ha fixat com a objectiu ser l’empresa global de vins sostenible amb més creixement el 2025

El grup Raventós Codorníu, l’empresa elaboradora de vins i cava més antiga d’Espanya, s’erigeix ​​com l’elaborador més gran de cava ecològic del món, liderant la transició global. Actualment, Raventós Codorníu comercialitza 4,77 milions d’ampolles de cava orgànic cada any, el 35% del mercat mundial. Aquest posicionament s’emmarca en el compromís de la companyia amb la viticultura ecològica i el seu propòsit corporatiu de donar valor a la terra, avançant així en el seu objectiu de ser l’empresa global de vins sostenible amb més creixement el 2025.

Segons la Federació Espanyola del Vi (FEV), Espanya encapçala la superfície de vinya orgànica mundial. Per la seva banda, Raventós Codorníu, amb 3.570 hectàrees de gestió de vinya ecològica, se situa com una de les firmes enològiques amb més superfície de vinya orgànica del país i la primera de Catalunya. En concret, d’aquestes 3.570 hectàrees, un 50% són ecològiques i l’altre 50% es troba en procés de transformació, si bé el grup preveu un augment destacable el 2022, quan el 88% de la superfície ja serà 100% orgànica.

El conseller delegat de Raventós Codorníu, Sergio Fuster, ha destacat el mestratge del grup en viticultura ecològica: “Al llarg de cinc segles d’història hem treballat sempre amb el propòsit de donar valor a la terra, cosa que inevitablement passa per reivindicar la vinya orgànica. Raventós Codorníu ja és avui el major elaborador de cava ecològic del món i, lluny de conformar-nos-hi, ens hem proposat ser l’empresa global de vins sostenible amb més creixement el 2025. El full de ruta de la companyia va en aquesta direcció”.

Per la seva banda, el director de Cellers i Operacions de Raventós Codorníu, Diego Pinilla, ha ressaltat que el grup ha liderat la transició ecològica de la vinya al món i a Espanya: “El que avui us presentem és un treball que ve llaurant-se des de fa més de deu anys. Amb el nostre lideratge hem donat resposta a una demanda creixent de cava i vi orgànics en un context en què el consumidor és cada cop més exigent i compromès amb els productes de la terra i, per tant, amb la preservació del planeta”.

Dins l’aposta de Raventós Codorníu per la sostenibilitat, el grup s’ha adherit recentment al Pacte Mundial de l’ONU i n’ha fet diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, entre els quals figura que el 50% de la generació pròpia de l’energia que utilitza als seus centres procedeixi de fonts renovables el 2030. Actualment, la companyia té tres plantes fotovoltaiques i una instal·lació de biomassa que satisfan el 10% de les necessitats energètiques a Espanya.

Un altre dels reptes és que el 2022 la totalitat de la compra d’electricitat a Espanya sigui fonts renovables amb garanties d’origen per a les necessitats no cobertes per l’autoproducció.

La millora del sistema de tractament d’aigües residuals per disminuir l’impacte a la petjada de carboni de la seva activitat és un altre dels compromisos que la companyia vol materialitzar a la marca Codorníu el 2023. La generació de gasos d’efecte hivernacle a l’emmagatzematge d’aigües residuals previ al tractament serà zero després dels canvis introduïts.

El grup també posa l’accent en la mobilitat sostenible amb l’objectiu de comptar el 2030 amb una flota de vehicles d’empresa elèctrics o híbrids, dotant de carregadors elèctrics les seves instal·lacions.

Barcelona, ​​28 d’octubre del 2021