Per poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies pròpies i de tercers.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.

Viticultura – Codorniu

Nova eina Meteocat

Us adjuntem l’enllaç web on podreu consultar el Nou servei del Metocat de Predicció meteorològica  mensual, arribant als 3 mesos vista.

https://www.meteo.cat/wpweb/prediccio/prediccio-mensual/

Les prediccions mensuals no són prediccions del temps sinó que mostren la predicció de les anomalies de temperatura i precipitació dels pròxims tres mesos.

A data d’avui en els mapes per MARÇ, ABRIL, MAIG,  ens diuen que les anomalies en la temperatura serán cap a valors més elevats, si mirem la precipitació al març i al maig podrien teniu una anomalia positiva i la pluja es comportes major a la mitjana

L’agricultura ecològica, requereix eines predictives,  la observació de previsions meteorològiques ens poden ajudar en la gestió adequada a la nostra explotació

Els mapes s’elaboren a partir del producte de la predicció estacional del C3S (Copernicus Climate Change Service) basant-se en les dades del sistema de predicció estacional per conjunts de l’ECMWF (Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mitjà Termini). S’obtenen a partir de les diferències entre els valors de la predicció i la mitjana de les reanàlisis dels models entre 1981 i 2016 pel mes en qüestió. També cal tenir present que com més llarg sigui l’horitzó de predicció, la predicció serà menys precisa i més semblant als valors climàtics.

Els mapes d’anomalia de temperatura posen de manifest les àrees on es preveu que la temperatura sigui més baixa (tons blaus, valors negatius) o més alta (tons vermells, valors positius).

Els mapes d’anomalia de precipitació permeten visualitzar fàcilment les zones on es preveu menys precipitació respecte a la mitjana (tons vermells, valors negatius) o més precipitació (tons blaus, valors positius).