Per poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies pròpies i de tercers.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.

Viticultura – Codorniu

CODORNÍU CELEBRA EL FI D’UNA VEREMA EXCEPCIONAL AL PLA DE MANLLEU

Codorníu tenca la temporada de verema al Pla de Manlleu , amb una jornada de celebració a la vinya, organitzada per l’Agrupació d’Agricultors de la zona. El celler més antic de Catalunya ha entrat aquesta verema, i  per primer cop a la seva història, més de 225.000 Kg de parellada ecològica d’alçada, de qualitat excepcional.

Ramón Raventós, director general de la companyia Raventós Codorníu, l’equip de Can Codorníu i els viticultors del Pla de Manlleu s’han unit en una trobada de germanor per compartir els bons resultats de la verema d’enguany, on s’han plantejat propostes de millora, establint una sèrie d’accions i eines que tenen com a objectiu potenciar el gran treball en equip que s’ha dut a terme l’última dècada, entre el celler i els viticultors de la zona.

D’aquesta forma, un cop finalitzada la verema i amb l’orgull dels bons resultats, gràcies a la qualitat excepcional de la Parellada del Pla de Manlleu, el celler Codorníu ha volgut reconèixer l’important paper que juga tot el col·lectiu de viticultors de la zona en l’elaboració dels seus caves i refermar el seu compromís amb ells.

Actualment Codorníu treballa amb 10 viticultors del Pla de Manlleu, i aquest any ha establert amb tots ells un contracte de compra a cinc anys, de selecció de parcel·les 100% ecològiques, a un preu de 440 EUR/T. Una pràctica inèdita en el sector vitivinícola del nostre país, però que el celler centenari considera essencial per mantenir la qualitat excepcional des de l’origen a llarg termini.

La zona del Pla de Manlleu compta amb una alçada de més de 500 metres sobre el mar que, juntament amb la seva orografia, la converteix en un paratge amb unes condicions idònies per a produir veremes d’alta qualitat i de característiques úniques. Caves com Codorníu Non Plus Ultra i la col·lecció d’alt prestigi Codorníu Ars Collecta provenen d’aquest singular territori, caracteritzat per posseir margues calcàries i on la parellada expressa la seva millor expressió floral. Una varietat excepcional que converteix a aquests cupatges en caves singulars.